Asociația pentru Educație Politică recrutează tineri cu inițiativă și spirit civic. Daca dorești  să te implici în proiecte care contribuie la educarea politică a tinerilor, și implicit la dezvoltarea societății în care trăim alătură-te echipei noastre.

Asociaţia pentru Educaţie Politică este o organizaţie non-guvernamentală clujeană, apolitică şi independentă. Echipa este alcătuită din tineri studenți, masteranzi și doctoranzi din cadrul Universității Babeș-Bolyai, cu diverse formări profesionale, angrenați în demersul de a satisface o necesitate stringentă la nivel de societate. Scopul asociaţiei este educarea societăţii civile în scopul cunoaşterii şi înţelegerii sistemului politic, a principiilor etice şi morale, informarea populaţiei asupra drepturilor şi îndatoririlor fiecărui cetăţean. Ne propunem să contribuim activ la dezvoltarea societății în care trăim, pentru că tinerii informați de astăzi, vor fi cetățenii responsabili de mâine. Întregul viitor al unei societăți stă în primul rând în mâinile tinerilor, iar educația e principala armă prin care un popor poate evolua.

Organizația a fost înființată în anul 2011, și până în prezent a desfășurat o serie de proiecte care să îi susțină misiunea. Proiectele pe care Asociația pentru Educație Politică le derulează în anul 2015 sunt:

Democracy School –este un proiect al Asociației pentru Educație Politică, adresat elevilor de liceu din întreaga țară. Acesta este un program special conceput pentru elevii interesați de domeniul politic și de toate implicațiile acestuia, precum responsabilitatea socială și importanța societății civile.

Conferințe lunare pe tema educației politice – Asociația pentru Educație Politică realizează o serie de conferințe lunare pe diferite teme legate de cultură politică, educație politică sau importanța implicării societății civile în deciziile de interes public. Acestea sunt susținute de persoane cunoscute la nivel local sau național, abilitate să ofere informații relevante educării politice a tinerilor.

NapoMun – Cluj-Napoca International Model United Nations sau pe scurt NapoMUN, este un proiect de tradiție în mediul clujean și este dedicat celor pasionați de diplomație și relații internaționale dar nu numai. NapoMUN reprezintă simularea procesului decizional din cadrul Națiunilor Unite și reunește la Cluj studenți și elevi din Romania cât și din mediul internațional. Este mediul perfect pentru a-ți exersa cunoștințele de limbă engleză, de a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare, de a te familiariza cu protocolul diplomatic și totodată este pretextul perfect să cunoști oameni din alte culturi care îți împărtășesc interesele și astfel să devii o parte a familiei globale Model United Nations (MUN).

Școala de Vară pe Educație Politică – Dedicat în exclusivitate elevilor de liceu din toată țara, Școala de Vară pe Educație Politică ediția a III-a aduce în atenția tinerilor traininguri și workshopuri interactive pe următoarele teme: comunicare și PR politic, marketing politic, psihologia campaniei electorale, ideologii politice, public speaking și debate. De asemenea, trainingurile și workshopurile din perioada proiectului îi vor pregăti pe elevi pentru construirea unei strategii de campanie electorală pe care o vor prezenta în ultima zi de proiect.

Dacă îți dorești să fii parte a proiectelor Asociației pentru Educație Politică, și să îți dezvolți competențe și abilități în domenii precum: PR, HR, Fundraising șau Scriere de Proiecte, așteptăm să te cunoaștem.

Înscrierile se fac prin intermediul formularului de pe site-ul lor, pânâ la data de 17 mai.