Cel mai mare proiect pentru studenţii din UBB!

“Zilele Studentului din UBB” (ZSUBB), aflat la prima ediţie, este cel mai de amploare proiect adresat studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-NapocaZSUBB, desfăşurat în perioada 27 octombrie – 5 noiembrie,  doreşte să ofere comunităţii clujene evenimente reprezentative, bine conturate în jurul nevoilor tinerilor şi studenţilor la nivel local, naţional şi internaţional.

Proiectul conţine şapte evenimente care surprind dezbateri pe reprezentarea studenţilor, adunarea la un loc a tuturor organizaţiilor studenţeşti din Cluj-Napoca,  prezentarea unor oameni excepţionali din mediul academic clujean, discuţii despre importanţa sportului în viaţa tinerilor, o expoziţie inedită la Muzeul de Zoologie al UBB, precum şi alte activităţi. Astfel evenimentele care vor avea loc sunt următoarele:

27.10.  –   Conferinţa Naţională pe Reprezentare Studenţească

Îşi propune să aducă la un loc reprezentanţii din Consiliile Studenţilor din cele mai importante universităţi din România. Cu acest prilej se va crea o platforma naţională de comunicare şi dezvoltare în domeniul reprezentării care, în acelaşi timp, va funcţiona ca o reţea  şi va acţiona în interesul studenţilor. Conferinţa doreşte să prezinte bunele practici în reprezentarea studenţească la nivel naţional.

Acest proiect doreşte să contribuie la dezvoltarea comunităţii studenţeşti, a reprezentării studenţilor, a mediului organizaţiilor studenţeşti în interesul studentului ca beneficiar final. Concluziile proiectului vor fi prezentate în toate mediile studenţeşti la nivel naţional în vederea promovării iniţiativelor şi a ideilor generate de reprezentanţii studenţilor.

30.10.  –   Târg de Organizaţii Studenţeşti

Îşi propune să reunească toate organizaţiile studenţeşti din Universitatea Babeş-Bolyai în cadrul unui eveniment în care fiecare dintre participante va avea şansa să se prezinte atât studenţilor, celorlalte organizaţii, cât şi firmelor participante.

Scopul acestui proiect este să ofere un cadru organizat unei viitoare platforme de lucru între organizaţiile studenţeşti care îşi desfăşoară activitatea atât la nivel de facultăţi, cât şi la nivel de universitate.

31.10.     Importanţa Sportului în Societatea de Azi

Îşi propune să ofere studenţilor o alternativă mai sănătoasă la stilul de viaţă sedentar. Vor fi prezente personalităţi marcante ale vieţii sportive universitare clujene, care îşi vor prezenta viziunile asupra posibilelor soluţii de îmbunătăţire a rutinei cotidiene. Conferinţa se încadrează în trendul global de evidenţiere a importanţei alimentaţiei sănătoase şi a activităţii fizice regulate.

Invitații conferinței vor fi: Florin Berceanu antrenorul lotului national de judo, Corina Căprioriu – judoka medialiata cu argint la jocurile olimpice de la londra, Marius Popescu antrenorul echipei de Fotbal Universitatea Cluj. Ioan Ani Senocico antrenorul de handbal baieți Universitatea Cluj. Bogdan Vasile decanul facultatii de Educație fizică și sport dar și Gomboș Leon Prodecan al aceleiași facultăți. Conferința începe la ora 12:00

31.10.  –   Monştrii: Mit sau Adevăr

Muzeul de Zoologie al Universităţii Babeş-Bolyai (str. Clinicilor nr. 5-7) vă invită în seara de HALLOWEEN să participaţi la expoziţia ”MONSTRII: MIT SAU ADEVĂR”.  Evenimentul va propune o serie de exemplare ieşite din comun precum ciclopi, sirene, cerberi şi altele. Expozitia este deschisă începând cu ora 20:00 iar taxa de intrare este de 3 lei.

01.11.  –   Tur Ghidat în Cimitirul Central

Noaptea iluminațiilor reprezintă o tradiție marcantă pentru cultura populară în ceea ce privește importanța generațiilor trecute în eternitate drept urmare în tururile organizate se vor vizita puncte relevante atat pentru cetate cât și pentru istorie. Tururile ghidate cu torțe vor fi organizate începând cu ora 18:00 în limba română și cu ora 20:00 în limba maghiară.

03.11.  –   TEDxUBB

Evenimentul TEDxUBB este organizat independent de către Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai și aduce împreună oamenii a căror pasiune schimbă educația. Este spațiul de împartășire a ideilor valoroase din UBB, locul în care cunoști oameni excepționali care fac cinste universității și întregii comunități.

TED este o platformă globală devotată ideilor ce merită împartășite. TEDxUBB este un eveniment organizat local, axat pe pasiunea și inovarea profesorilor, studenților, absolvenților UBB. Printre invitații evenimentului se numără: Vasile Pușcaș, Daniel David, Csibi Magor, Mihai Dan Nadăș dar și alții.

Tema evenimentului este Education Reinvented și va avea loc in Aula Magna a Universitații Babeș-Bolyai, str. Mihail Kogălniceanu, nr.1 începând cu ora 12:00

“Zilele Studentului din UBB” este un proiect care doreşte să ajungă la cât mai mulţi studenţi, să îmbunătăţească calitatea mediului academic clujean şi să impresioneze prin calitate şi profesionalism!

Evenimentul este organizat de Consiliul Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (CSUBB).

Pentru mai multe detalii accesaţi http://zs.babes-bolyai.ro/, precum vă stau la dispoziţie şi:

Prefectul Studenţilor din UBB                                                        Student Cancelar FSEGA

Mark Törok                                                                                            Flavia Gherman

Cel mai mare proiect pentru studentii din UBB!