Consiliul Studentilor Universitatii Babes-Bolyai este entitatea oficiala de reprezentare a studentilor la nivelul universitatii, fiind activ implicat in forurile decizionale ale acesteia. Activitatea sa presupune promovarea drepturilor si a intereselor studentilor, atat cele de ordin academic, institutional, cat si cele de natura extra-curriculara.

In componenta sa intra Studentii Senatori si Studentii Cancelari ce reprezinta  toate facultatile, liniile de studiu,  doctoranzii si ONG-urile studentesti care intra sub umbrela universitara. Mecanismele decizionale, organizatorice si de reprezentativitate sunt reglementate prin Legea Educatiei Nationale (LEN), Carta Universitatii si Statutul Studentului.

Scop

Reprezentarea intereselor si sustinerea activitatilor studentesti.

Obiective

  • Promovarea si constientizarea nevoii de comunicare constructiva intre studenti, cadre didactice, foruri decizionale si administrative.
  • Crearea unui cadru de consultare si de dezbatere care sa faciliteze identificarea asteptarilor, nevoilor, initiativelor si propunerilor studentilor.
  • Formularea unui set de solutii viabile pentru problemele de interes studentesc.
  • Incurajarea parteneriatelor cu si intre entitatile care au drept obiectiv sustinerea mediului studentesc

 

Misiune

Dezvoltarea unui habitus durabil si a unei practici in ceea ce priveste reprezentarea studenteasca in Universitatea Babes-Bolyai.  Adecerea unui aport decisiv in directionarea unui invatamant axat pe student.

Viziune

Studentul drept factor activ esential  al alinierii invatamantului superior romanesc la standardele europene, internationale.

Consiliul Studentilor drept canalul calitativ de comunicare si interrelationare cu, catre, dinspre si intre studenti.