Internetul s-a împărțit în două la alegerile electorale. Internetul s-a împărțit în două la apariția rochiei (nu insistăm asupra culorii). Internetul însă nu s-a mai împărțit în două la apariția gândacului. Majoritatea vocilor de pe rețelele de socializare susțin că nu l-au văzut niciodată. Studenții reprezentați nu îi reprezintă, ei vor să curețe campusul de un gândac inexistent sau poate de un gândac pe care numai ei l-au văzut.

Dragi colegi,
Gândacii există, sunt printre noi. Acum, că unii i-ați văzut, și alții, nu, asta-i partea a doua. Ideea dezinsecției a venit ca o consecință a faptului că la Serviciul Social se înregistrează zilnic plângeri cu privire la gândacii din cămine. Cei care depun sesizările sunt studenții, colegi de-ai noștri. Cum ar fi să vă treziți într-o dimineață cu ditamai gândacul în duș, pe cursul pe care l-ați așezat în geantă cu o zi înainte, în bucătărie, pe sandvișul pe care tocmai vi l-ați pregătit, sau în dulap, pe tricoul vostru preferat? Exagerăm, desigur. Însă vrem să conștientizați situația în care sunt puși colegi de-ai noștri, studenți pe care tot noi îi reprezentăm sau în care am putea fi puși dacă nu ne luăm măsurile de prevenție necesare.
O să spuneți probabil „Bine, bine, dar să le fie deratizate numai camerele lor, ce treabă am eu? ” Ei bine, momentan niciuna. Dar în timp probleme s-ar putea să se agraveze. Dezinsecția făcută în trei camere nu omoară toți gândacii dintr-un cămin. În timp, s-ar putea ca ei să ajungă din camera vecinului unde s-a făcut dezinsecție, fix în camera ta.
„Bine, să se facă deratizare totală atunci, dar să se facă în vacanța de vară”, s-ar  putea să spuneți din nou. În care vacanță de vară? În aceea în care studenții cer să rămâne căminele deschise pentru că lucrează, pentru că pleacă în tabără, pentru că nu au unde să-și lase lucrurile etc.?
Noi v-am auzit toate nemulțumirile. V-am ascultat și pe cei care vă confruntați cu asemenea probleme, și pe cei care nu aveți unde să plecați în cele cinci zile în care e planificată dezinsecția.
Astfel că, există trei variante acum:
1.Semnați pentru efectuarea dezinsecției în intervalul 6-10 aprilie și vă asumați să nu mai intrați în cameră în această perioadă pentru a lăsa substanțele să își facă efectul numai asupra cui trebuie și să nu vă afecteze vouă starea de sănătate.
2.Semnați pentru efectuarea deratizării în intervalul 13-17 aprilie și vă asumați să nu mai intrați în cameră în această perioadă pentru a lăsa substanțele să își facă efectul numai asupra cui trebuie și să nu vă afecteze vouă starea de sănătate.
3.Semnați că nu puteți să plecați din cămin în niciunul dintre aceste intervale și nu se va efectua deratizarea în camera voastră.

Câteva mențiuni importante:
– nu trebuie să vă luați lucrurile cu voi acasă în vacanță și ele nu vor fi toxice atunci când vă întoarceți.  Dezinsecția se face cu persoane autorizate care au soluțiile potrivite.
– intrarea în camere pentru dezinsecție va fi supravegheată, deci locurile voastre vor rămâne la locul lor
– nu veți rămâne cu banii dați și fără să beneficiați de cazare în cămin.Dacă ați plătit deja regia de cămin, vi se vor scădea cele 5 zile în care sunteți plecați din regia aferentă lunii următoare.
Semnat: Consiliul Studenților care vă apară interesele.