Scurt istoric

Înființată în anul 1581, Universitatea Babeș-Bolyai este cea mai veche universitate din România cu o lungă tradiție în educație, cercetare și deservirea comunității locale. În prezent, UBB este cea mai mare universitate din țară, având mai mult de 38 000 de studenți înscriși la nivel licență, masterat și doctorat în 516 programe de studii în limbile română, maghiară, germană, engleză și franceză.


Reflectând istoria regiunii, UBB a devenit un mode de multiculturalism, având trei linii de studiu: română, maghiară și germană. UBB combină un mode tradițional și o structură inovatoare, fiind, din punct de vedere confesional, singura universitate din lume cu patru facultăți de teologie creștină (ortodoxă, romano-catolică, greco-catolică și protestantă), la care se adaugă studiile evreiești.

Grădina Botanică este una dintre cele mai frumoase grădini botanice din România și conține pe teritoriul său peste 10 000 specii de plante din toate colțurile lumii. Grădina Botanică este deschisă în fiecare zi până la ora 20:00, cu intrare liberă pentru studenții Univerității Babeș-Bolyai.
Nu ezita să o vizitezi ori de câte ori cauți o oază de natură în aglomerația orașului!

Adresă: Str. Republicii, nr 42
www.ubbcluj.ro/ro/structura/sport/botanica.html

Pentru pasionații de astronomie și pentru oricine dorește să observe îndeaproape fenomenele cosmice inedite (eclipse, ploi de meteoriți, comete etc.). Tariful de intrare la observator este de 4 lei.
Pentru a avea o experiență de neuitat, vă recomandăm să vă programați vizita la numărul de telefon 0264.592.152

Adresă: Str. Cireșilor, nr. 15
www.ubbcluj.ro/ro/structura/sport/observator.html

A fost înfiinţat între anii 1930-1932 de către eminentul om de ştiinţă, pedagog şi mare iubitor al sportului, prof. univ. dr. Iuliu Haţieganu, rector al universităţii clujene în memoria unicului său fiu, care a murit la vârsta de opt ani. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 25 ha și oferă numeroase oportunități de a face mișcare. Accesul în parc pentru studenții Universității Babeș-Bolyai este gratuit pe baza carnetului de student.
Ce îți oferă parcul? Sala de jocuri sportive „V. Geleriu”, sală de aerobic, sală de atletism, sală de forţă, sală de masaj, pistă de atletism acoperită cu material sintetic, 2 terenuri de fotbal cu gazon şi 1 cu zgură, 1 teren rugby, 1 teren de minifotbal cu suprafaţă sintetică şi nocturnă, 11 terenuri tenis cu zgură, 2 terenuri tenis cu bitum, o platformă cu bitum (cu terenuri de handbal, baschet, minifotbal), vestiare.
Toţi studenţii Universităţii pot beneficia de un program de gratuităţi, pentru toate bazele sportive, pe tot parcursul anului universitar (cu excepţia vacanţelor), de luni-vineri: orele 10-12 şi sâmbăta: 08-20, respectiv de reduceri de 50% a tarifelor de închiriere, în afara acestor ore.

Adresă: Str. Pandurilor, nr7.
www.ubbcluj.ro/ro/structura/sport/parc.html
Pentru închirirea terenurilor cu tarife reduse pentru studenți accesați site-ul: www. sport.csubb.ro/ce-facem/programare-gratuitati-sport/

Este situat în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu” și reprezintă, în primul rând, o bază didactică pentru studenţii Facultății de Educație Fizică și Sport care îşi desfăşoară zilnic orele de nataţie, de agrement pentru alte persoane, dar şi o bază de iniţiere în tehnica de înot pentru copii şi adulţi.
Studenții UBB beneficiază de reducere de 50% la tariful de intrare, deci profită și mergi la înot!

Web: www.ubbcluj.ro/ro/structura/sport/bazin.html

Aici pot avea loc urmatoarele tipuri de activități:
• găzduirea de simpozioane ştiinţifice, conferinţe, seminare, cursuri de vară;
• găzduirea studenţilor şi a personalului didactic pentru efectuarea aplicărilor practice;
• acţiuni instructiv-educative destinate studenţilor şi elevilor;
• activităţi expoziţionale şi tabere de creaţie;
• petrecerea sfârşitului de săptămână sau „retragerea” pentru redactarea unor lucrări ştiinţifice;
• training-uri și teambuildinguri.

Centrul Arcalia al Universităţii Babeş-Bolyai este situat la circa 15 km vest de oraşul Bistriţa şi la aproximativ 110 km nord-est de municipiul Cluj-Napoca.

Cabana Beliș este situată la Beliş, jud. Cluj și este destinată atât practicii studenţilor de la facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport, Geografie, Biologie şi Geologie precum şi petrecerii timpului liber.

Baza de practică și agrement Baru Mare este situată în comuna Baru, județul Hunedoara și este destinată studenților universității.
Web: www.ubbcluj.ro/ro/structura/sport/

Centrul de Carieră, Alumni și Relația cu Mediul de Afaceri

Centrul se adresează tuturor studenților şi absolvenţilor UBB, aflați în căutarea unui loc de muncă sau care au nevoie de consiliere şi orientare în carieră. De asemenea, CCARMA mediază forța de muncă pe piața internă, organizează târguri de joburi, internshipuri și alte oportunități pentru ca tu să pășești cu dreptul în cariera ta.

E-mail: cariera@ubbcluj.ro
Telefon: 0264-405.300, int.: 6032.
www.centre.ubbcluj.ro/ccarma

Centrul de consiliere Student Expert

Centrul de consiliere Student Expert are ca scop sprijinirea studenților în adaptarea la condițiile tot mai solicitante ale lumii contemporane. În acest sens, obiectivul principal al centrului este acela de a oferi servicii de optimizare personală, consiliere psihologică (individuală și de grup), asistenţă psihoeducațională sau consiliere vocațională.

Adresă: Cămin 3 – Hașdeu, parter;
consilierestudentexpert@gmail.com
www.centre.ubbcluj.ro/consilierestudent

Biroul pentru Studenți cu Dizabilități (BSD)

Learning to care, care for learning – Biroul pentru Studenţii cu Dizabilităţi (BSD) funcţionează în cadrul UBB unde facilitează şi sprijină includerea studenţilor cu nevoi diverse de învăţare în viaţa universitară. De asemenea, biroul are ca scop identificarea acestor nevoi, precum și informarea cadrelor didactice cu privire la nevoile de învățare ale studenților cu dizabilități.

Adresă: Cămin 3 – Hașdeu, parter;
E-mail: bsd@ubbcluj.ro
www.centre.ubbcluj.ro/bsd