„Junior Summer University” este un proiect educational de tineret , implementat de Organizatia Studentilor din Universitatea „Babes-Bolyai” (OSUBB) in colaborare cu Organizatia Studentilor Farmacisti (OSF) aflandu-se la cea de-a V-a editie.
Proiectul ”Junior Summer University” a fost initiat si implementat pentru prima data in anul 2008 si se afla anul acesta la a V-a editie. Este un proiect care se adreseaza absolventilor de clasa a XI-a, viitori studenti, pentru a-i ajuta in luarea unei decizii constiente in ceea ce priveste viitoarea facultate pe care o vor urma.
Timp de 14 zile (12-26 iulie 2012), un numar de 275 de elevi din Romania, care vor absolvi anul acesta clasa a XI-a vor participa la simularea procesului de predare, invatare si evaluare din Universitatea „Babes-Bolyai” si Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj- Napoca. Se doreste o familiarizare cu viata academica din toate punctele de vedere; incepand de la modul de admitere la o facultate, simulat de alegerea participantilor printr-un formular pe care acestia il completeaza in momentul in care doresc sa se inscrie in proiect, pana la modul de examinare din cadrul facultatii alese. Odata cu alegerea facultatii, elevii iau parte intr-un mod realist la cursuri si seminarii, urmand mai apoi sa fie evaluati, sub forma unei sesiuni de examene. Pe langa acest aspect al vietii de student, participantii au ocazia sa vada cum este viata intr-un camin, cum sunt cantinele unde vor lua masa, precum si viata sociala, sub forma petrecerilor tematice, frecventarea locurilor preferate de studentii clujeni si alte activitati aferente.
Cursurile si seminariile sunt sustinute de profesori si doctoranzi ai celor doua universitati, programa de predare fiind asemanatoare cu cea pentru studentii de anul I ai fiecarei facultati. Pe langa programul de educatie formala oferit, proiectul urmareste crearea unui cadru de dezbateri si educatie non-formala prin intermediul activitatilor propuse: traininguri, prelegeri, activitati de socializare, discutii pe teme educationale etc.
Pana in momentul de fata peste 950 de elevi s-au bucurat de proiectul JSU in celelalte editi, fapt care le-a usurat decizia si i-au ajutat sa faca o alegere a facultatii dorite in mod obiectiv.
Date fiind privilegiile oferite de proiect, acesta s-a bucurat de success national chiar dupa prima editie. Prin acest proiect, Organizatiei Studentilor din Universitatea ”Babes-Bolyai” a fost cunoscuta la nivel ntional, voluntarii fiind nominalizati in cadrul „Galei de decernare a premiilor pentru implicare in comunitate”, editia a IX-a, Cluj-Napoca, 2008, dar si in cadrul „Galei Oameni pentru Oameni 2009” la categoria „Cea mai buna campanie de voluntariat public”.

Proiect marca OSUBB
Cauta-ne pe osubb.ro sau pe facebook -OSUBB- si inscrie-te la JSU pe jsu.osubb.ro !