Una din provocările societății românești contemporane este faptul că adevăratele valori sunt insuficient promovate, acestea ajungând din ce în ce mai rar să fie modele pentru tineri.

Universitatea Babeș-Bolyai, fiind cea mai mare universitate din România și una din cele mai prestigioase din țară, este îndreptățită să îți asume rolul de educare a opiniei societății în ceea ce privește valorile reale și autentice ale comunității. Un prim pas în acest sens este oferirea de exemple de cadre didactice cu o prestație didactică deosebită, mult apreciate de studenții lor, cadre didactice dedicate misiunii de educare și formare a tinerilor în spiritul unor valori umane.

De asemenea, exemplele pozitive pot veni și din rândul studenților. Așadar, se instituie nevoia promovării și valorificării acelor tineri care se remarcă prin rezultate deosebite și se implică activ atât în formarea lor continuă cât și în modelarea mediului care îi înconjoară.

Aflat la cea de-a patra ediție, proiectul „Premiile Excellentia” își propune  premierea acelor oameni care, prin excelență în ceea ce desfășoară, dau valoare a tot ceea ce crează și reprezintă adevărate modele pentru societate.

Și cum fiecare dintre noi regăsește definiția excelenței în persoana unui cadru didactic sau a unui student, vă invităm să împărtășim împreună cum reușește acesta să vă inspire și care sunt calitățile care o fac demnă de un asemenea titlu. Acum este momentul ca roadele muncii sale fie răsplătite și să fie adusă în lumina reflectoarelor.

Cum ne poți ajuta să o descoperim?

Intră pe site-ul nostru (http://csubb.ro/ce-fac-studentii-din-ubb/premiile-excellentia/) , completează formularul și nominalizează persoana care crezi că merită să primească titlul “Premiile Excellentia 2016”.

Competiția va avea loc în perioada 3 mai – 26 mai 2016, conform următorului calendar:

3 – 10 mai Nominalizarea candidaților (www.csubb.ro)
11 – 16 mai Studenții nominalizați vor depune documentele necesare evaluării de către comisie la secretariatul facultății;
16 – 18 mai Întrunirea comisiilor la nivel de facultate și evaluarea nominalizărilor
11 – 19 mai Vot online (www.csubb.ro)
26 mai Gala de decernare a Premiilor Excellentia

Acest proiect se va încheia cu o Gală de decernare a Premiilor Excellentia unde, într-un cadru festiv, vor fi prezenți cei mai merituoși dintre studenții și cadre didactice ale universității. Pe această cale dorim să adresăm invitația de a participa, joi, 26 mai 2016, alături de studenții și de cadrele didactice din facultatea dumneavoastră la sărbătoarea excelenței în cadrul Galei de decernare a Premiilor Excellentia.