Votul se va realiza în data de 16 Ianuarie 2020, în intervalul 9:00-17:00, voturile se vor număra la nivel de facultate.

Comisia se va constitui conform prevederilor din Statutul Studentului din Universitatea Babeș-Bolyai.

Rezultatele se vor valida de comisia de facultate, dar și de comisia de la nivel de universitate.

Votul este singurul mecanism prin intermediul căruia studenții își desemnează reprezentanții în structurile de conducere ale universității.

Încurajăm toți studenții să participe la alegerile studențești și, prin intermediul votului, să le ofere încrederea lor viitorilor reprezentanți. De asemenea, încurajăm votul informat – citiți cu atenție candidaturile fiecărui student și alegeți-i pe aceeia care sunt mai aproape de nevoile și de interesele voastre 🙂

De ce să mergi la vot? 

      • pentru că e dreptul tău să alegi cine vrei să te reprezinte
      • pentru că îți pasă de drepturile tale și vrei să fii sigur că cel care te reprezintă te va asculta
    • pentru că știi că numai votând, poți influența dezvoltarea mediului universitar

Pe cine pot vota?

Studenții senatori

Studenții senatori sunt aleși prin vot de toți studenții din circumscripția pentru care candidează. Spre exemplu, pentru studentul senator care candidează pentru circumscripția Facultatea de Biologie și Geologie, pot vota toți studenții acestei facultăți. Pentru senatorul care candidează pentru circumscripția Facultatea de Fizică și Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică votează toți studenții celor două facultăți, senatorul ales urmând să reprezinte în Senat ambele facultăți, iar pentru circumscripția Organizații studențești – linia română votează toți studenții înscriși într-un ONG studențesc de la linia română de studiu.

Este declarat câștigător candidatul cu cele mai multe voturi dintre cei care au candidat pentru aceeași circumscripție.

Consiliul Facultății 

Locurile de student membru în Consiliul Facultății sunt împărțite pe mai multe circumscripții. Fiecare reprezentant este ales de către membrii circumscripției pentru care candidează. Spre exemplu, dacă un candidat își dorește să îi reprezinte pe studenții de la specializarea Psihologie, nivel licență, linia română din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, este desemnat prin vot numai de către studenții acestei specializări.

Este declarat câștigător candidatul cu cele mai multe voturi dintre cei care au candidat pentru aceeași circumscripție.

Pentru a putea vota, e nevoie doar de carnetul de student (vizat pe anul academic în curs de desfășurare) și cartea de identitate/pașaportul (aflat în termen de valabilitate).

Studenții se vor prezenta la secțiile de vot, urmând ca membrii din comisie să îi identifice în listele cu electori primite de la secretariatele facultăților. Studenții vor semna în lista cu studenții electori, marcând astfel prezența lor la vot. De asemenea, pe carnetul de student li se va aplica de către unul din membrii comisiei o ștampilă cu însemnul votat și data alegerilor.

Un student poate vota o singură dată pentru circumscripția din care face parte. De exemplu, acesta poate vota o singură dată pentru studentul senator al facultății sale și o singură dată pentru studentul consilier al circumscripției din care face parte. Dacă un student este înscris într-o organizație non-guvernamentală studențească și se regăsește pe listele cu studenți electori transmise de către președinții organizațiilor studențești, acesta are dreptul de a vota studentul senator responsabil cu organizațiile non-guvernamentale studențești și studentul consilier responsabil cu organizațiile non-guvernamentale studențești dacă există această circumscripție în facultatea din care face parte.

Circumscripție                                                      Secția de votare