Căminul poate fi locul care devine „acasă” pentru încă un an. De aceea, știm că vreți să fie cât mai confortabil și cu cei mai cei colegi. Iată câteva informații care vă pot fi de ajutor în cazul în care locul obținut inițial nu e chiar cel pe care vi-l doriți.

 Schimbul de cămine

În cazul în care după afișarea listelor de cazare finale,  2 studenți de la facultăți diferite doresc să își schimbe locul de cazare între ei, iar locurile de cazare ale acestora sunt echivalente, aceștia pot depune o cerere de schimb de loc.

Se pot face schimburi între următoarele cămine:

  • căminele 1, 2, 3, 4, 5, 6
  • căminele Economica 1, Economica 2, Sport XXI, căminele A1, A2, A3, A4

Cererile se depun în câte 2 exemplare/student la Biroul Reprezentantului de Campus (parterul Căminului 16) în perioada 25-28 septembrie și trebuie aprobate de către Prefectul Studenților.

Cererile depuse până la ora 12:00 pot fi ridicate în aceeași zi, în intervalul 14:00-16:00. Cererile depuse după ora 12:00 pot fi ridicate a doua zi.

cerere tip schimb de locuri

Vă reamintim că locul în cămin este netransferabil. În cazul în care nu veți locui în acest an în cămin (deși ați obținut un loc de cazare) și vreți să ajutați un coleg, cea mai bună soluție este să anunțați comisia de cazare din facultatea voastră. Locul voastru va fi mai apoi redistribuit, în ordinea mediilor.

Studenţii care îşi înstrăinează locul de cazare sau folosesc buletinul/cartea de identitate proprie pentru a caza alte persoane, vor fi excluşi din cămin şi pierd automat dreptul de cazare pe toată perioada studiilor.

(Art. 31, punctul 4 din Regulamentul Cadru de Cazare – www.csubb.ro/regulamente/)

În cazul în care doriți să faceți schimb de loc cu cineva de la o altă facultate, între cămine diferite, din aceeași categorie de confort (ex. Căminul 17 cu Căminul 14 sau Căminul 14 cu Căminul Economica 1), va trebui să luați legătura cu cele 2 comitete de cazare ale facultăților voastre. Acestea trebuie să fie de acord cu schimbul dintre voi. Procedura e simplă, se completează aceeași cerere de mai sus.

Redistribuirile

Studenții care nu se cazează în perioada 25-28 septembrie pe baza listelor afișate e fiecare facultate, pierd locul obținut. Locurile rămase neocupate se întorc la facultățile de proveniență și se redistribuie până în data de 15 octombrie. În funcție de locurile rămase neocupate, fiecare facultate poate organiza una sau mai multe etape de redistribuiri.

Vă recomandăm să verificați site-ul facultății voastre pentru a afla dacă e nevoie să depuneți o nouă cerere de redistribuire.

După data de 15 octombrie, dacă încă rămân locuri neocupate, acestea vor fi gestionate de către Serviciul Social al Universității Babeș-Bolyai. Așadar, noile cereri de cazare se vor depune aici.

str. Ion I.C. Brătianu, nr. 14
e-mail: social@direcon.ubbcluj.ro
tel.: 0264-405315
Program de audienţe: 8,00 – 16,00