Dragi colegi,

Având în vedere că vara se aproprie, ne dorim să știm din timp care este numărul de locuri în cămin necesar pe durata vacanței. Așadar, chiar dacă mai sunt 65 de zile până când contractul de cazare expiră, vă rugăm să ne spuneți de pe acum dacă aveți nevoie de cazare în cămin și în ce perioadă. Conform unei analize a CSUBB, numărul celor care au rămas peste vară în cămin în perioada 2012- 2015 (exceptând vara trecută) a fost între 1000 și 1200 de studenți, așadar, în această vară, ne dorim să ne încadrăm în această medie.

Ce se întâmplă în căminele UBB pe durata vacanței de vară?

 1. Lucrări

Anul acesta, ca urmare a rapoartelor întocmite de CSUBB privind defecțiunile în cămine, au fost alocați aproximativ 2 000 000 lei pentru modernizări. Lucrările diferă de la un cămin la altul și există cămine în care cazarea nu va fi posibilă sub nicio formă. Spre exemplu,  în căminul 16 se va înlocui întreaga rețea de apă (nu poți sta în cămin fară apă), în căminul 14, corpul B, lucrările constau în refacerea totală a camerelor și spațiilor comune, în căminele  A3-A4 se va schimba întreaga rețea de gaz (deoarece aceasta este veche și poate prezenta pericol). Exemplele pot continua, acesta este unul dintre motivele pentru care este important să știm de pe acum numărul, pentru a avea un management corespunzător al lucrărilor.

2. Proiecte și școli de vară

În Universitatea Babeș- Bolyai există aproximativ 40 de organizații studențești, formate din aproximativ 2000 de studenți ai Universității, organizații care desfășoară pe perioada verii o multitudine de proiecte și școli de vară (majoritatea celor menționate se desfășoară de ani buni în Universitate). Așadar,  și acestea necesită un număr semnificativ de locuri de cazare.

3. Admitere 2016

Pentru perioada de admitere căminele vor fi deschise pentru viitorii studenți. Conform cifrelor din anii anteriori, dintre cei care vin să se înscrie la Universitate sunt aproximativ 500-600 de solicitări de cazare, ceea ce atrage după sine nevoia de a păstra 1 cămin sau 2 doar pentru această activitate.

4. Pentru Festival

Dat fiind numărul mare de solicitări din partea studențilot, pentru perioada 3-9 August, căminele vor fi deschise pentru studenți. Cazarea se poate face direct prin intermediul Serviciului Social, în limita locurilor disponibile. Mai multe informații găsiți pe: http://news.ubbcluj.ro/anunturiubb/cazare-in-caminele-ubb-in-perioada-3-9-august-2016/ . Nu există locuri special rezervate pentru acest eveniment – cazarea se va face acolo unde lucrările vor permite acest lucru.

5. Conferințe, Sesiuni de Comunicării și evenimente științifice

Pe perioada de vară mai multe facultăți organizează diferite manifestări științifice, unele cu caracter național, altele internațional. În cadrul acestora participă studenți ai UBB, dar și studenți ai altor universității, toți dintre aceștia solicitând locuri de cazare pe durata evenimentelor

Având în vedere cele menționate mai sus, este nevoie să avem o analiză a situației privind cazarea pe durata verii pentru ca toate solicitările să fie soluționate în timp util. Ceea ce trebuie luat la cunoștință este că unii dintre noi vor trebuie să se mute în alt cămin odată cu expirarea contractului, deoarece, spre exemplu, un student cazat în C16 nu poate să stea 2 luni fără apă.

În cazul în care numărul de cereri va fi unul care nu se poate onora sub nicio formă, vor exista următoarele criterii:

 • Cazarea pe durata verii se face prin act adițional la contractul închiriere existent, ceea ce înseamă că prioritate au cei care locuiesc deja în cămine.
 • În conformitate cu legislația, studenții doctoranzi se bucură de căminizare pe toată durata anului calenaristic, spre deosebire de studenți, unde legea lasă la latitudinea Universității ce se întâmplă, lasând totdată și subvenția de cazare în sarcina acesteia.
 • Studenții care efectuează stagii de practică (acest statut se dovedește prin copie a convenției/contractului de practică anexată la cererea de cazare)
 • Studenții membri în cadrul echipelor de cercetare în proiectele UBB, ale facultăților sau ale Centrelor universității.
 • Studenții membri ai echipelor de proiecte.
 • Studenții care desfășoare stagii de internship pe durata verii (stagii recunoscute de către departament/facultate/universitate și efectuate pe baza unui contract).
 • Studenții voluntari în cadrul programului Voluntar la UBB ( dacă au activități pe care le desfășoară în această perioadă)
 • Studenții membri în echipele de admitere (pe durata desfășurării acesteia).
 • Studenții proveniți din centre de plasament sau cei orfani de ambii părinți.
 1. Studenții beneficiari de burse de performanță, ale căror cercetări necesită acest lucru.
 2. Studenții reprezentanți membri în managementul admiterii, elaborarea ghidului studenților, membri în Comisia de Administrare a Căminelor și Cantinelor Studențești și în alte comisii cu caracter permanent (pe baza adeverinței emise de Prefectul Studenților și avizate de Rectorat).

Spor în toate și o zi excelentă!