Zilele Studentului din Universitatea Babes-Bolyai este un proiect-umbrela realizat in premiera de Consiliul Studentilor, in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai si care se desfasoara in intervalul 27 octombrie – 5 noiembrie 2012. Acesta include o serie de evenimente cu invitati de seama din mediul universitar si nu numai.

Programul evenimentelor cuprinse este urmatorul:

27.10 – Conferinta Nationala pe Reprezentare Studenteasca

Sunt invitati reprezentanti ai studentilor din marile centre universitare ale tarii ce vor dezbate subiecte precum apararea intereselor studentilor si bunele practici in reprezentarea intereselor studentilor.

30.10 – Targ de organizatii studentesti

Vor fi invitate toate organizatiile studentesti din cadrul Universitatii pentru a se prezenta studentilor prin proiectele si activitatilepe care le desfasoara.

31.10 – Conferinta ,,Importanta sportului in societatea de azi”

Vor fi prezente personalitati marcane ale vietii sportive universitare clujene care isi vor exprima viziunea asupra importantei sportului si a stilului de viata sanatos in societatea de azi.

31.10 – Expozitie la Muzeul Zoologic ,,Monstrii – mit sau adevar”

Muzeul de Zoologie al Universitatii Babes-Bolyai (str. Clinicilor nr. 5-7) va invita in seara de HALLOWEEN sa participati la expozitia ”MONSTRII – MIT SAU ADEVAR”, ce va prezenta publicului o serie de  vietati iesite din comun precum ciclopi, sirene, cerberi si altele.

03.11 – TEDxUBB (detalii pe http://www.tedxubb.com/)

TED x UBB este spațiul de împartășire a ideilor valoroase din Universitatea Babeș – Bolyai, locul în care se reunesc oameni excepționali, care fac cinste universității și întregii comunități și a căror pasiune schimbă educația.

Evenimentul va avea loc în  sala Aula Magna începând cu ora 12:00  și va reuni invitați de marcă ai mediului academic clujean.

Pe baza fondurilor colectate din taxa de participare la evenimentul TED x UBB, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș–Bolyai își propune  crearea unui fond special de stimulare a cercetării în cadrul universității, numit INNOVATION FUND.

05.11 – Targ de Joburi

Isi propune sa creeze un mediu in care ofertele de munca, practica, dar si internshipurile sa vina in intampinarea nevoilor studentilor. Acest eveniment este organizat in parteneriat cu Centrul de cariera al Universitatii Babes-Bolyai, care detine o platforma online cu oferte pentru studenti la nivel de universitate. Prioritatea organizatorilor este sa aduca la targ companii ce activeaza in toate domeniile de studiu din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Astfel, se urmareste satisfacerea nevoii unui numar cat mai mare de studenti de la un numar cat mai mare de facultati.

Mai multe detalii legate de Zilele Studentului puteti gasi pe site-ul destinat special acestui eveniment http://zs.babes-bolyai.ro/ .

Va invitam cu drag sa participati la toate aceste si sa va bucurati alaturi de noi de Zilele Studentului din UBB!