Bun venit la UBB!

Ai devenit student al Universității Babeș-Bolyai (UBB) – cea mai mare și mai complexă universitate din România, a cărei istorie începe la 1581, când Ștefan Báthory a înființat colegiul iezuit de la Cluj și a cărei viitor îl vei construi chiar tu.

Numele Universității Babeș-Bolyai provine de la doi renumiți oameni de știință, bacteriologul român Victor Babeș și matematicianul maghiar János Bolyai.

UBB înseamnă 21 de facultăți, 3 linii de studiu (română, maghiară și germană), 40.000 de studenți și mii de cadre didactice și cercetători. Mai mult, UBB este singura universitate din Europa ce are în componență 4 facultăți de teologie (Ortodoxă, Reformată, Romano-Catolică și Greco-Catolică).

Răsfoiește aici
Universitatea Babeș-Bolyai

Cunoaște UBB-ul

UBB înseamnă 21 de facultăți, 3 linii de studiu (română, maghiară și germană), 40.000 de studenți și mii de cadre didactice și cercetători.

dicționar studențesc

Dicționar studențesc

În primele zile de facultate vei fi „bombardat” cu informații și cu o grămadă de termeni cu care nu te-ai întâlnit în liceu. Așadar, ți-am pregătit un mic dicționar  ca să fii cel mai informat boboc.

student ubb

A fi student la UBB

Acum că ești student la UBB, trebuie să știi că fișa postului de student include mult mai mult decât mersul la cursuri, la seminare sau laboratoare și învățatul pentru examene și nu ne referim aici la mersul prin cluburi și cafenele (deși nici acesta nu este contraindicat).

Campus UBB

Campus

Dacă nu ești din Cluj-Napoca și ești student la UBB poți sta în chirie (pentru asta îți recomandăm Piața de la A la Z – se găsește la toate chioșcurile de ziare) sau poți sta în unul din căminele Universității.

csubb

Reprezentanții tăi

În universitatea noastră studenții participă la luarea deciziilor și se implică activ în asigurarea bunului mers al procesului educațional.

voluntar ubb

Voluntar la UBB

Clujul este cel mai bogat oraș din țară din punct de vedere al oportunităților de voluntariat. Organizațiile studențești din universitatea noastră au o mulțime de proiecte interesante în care ai putea să te implici.

Andrei Tecsi

Prefectul Studenților

Hello!

Bine ai venit la UBB, cea mai mare universitate din România! Acum este momentul în care trebuie să te bucuri de anii în care poți să pui accent pe dezvoltarea ta. Îți propun o provocare, un bucket list, în perioada studiilor să descoperi toate facilitățile pe care UBB le oferă studenților săi începând cu căminele sale și terminând cu structuri complexe precum UBB IT HUB sau Societatea Antreprenorială Studențească, iar la final să scrii colegilor din CSUBB ce beneficiu ai dori tu să adaugi pe listă!

Între timp îți doresc multă baftă la învățat și cât mai multe burse la activ!

Dragi studenți ai Universității „Babeș-Bolyai”,

Îmi face plăcere să vă reamintesc că, având privilegiul să studiați la această Alma Mater Napocensis, vă aflați în cea mai veche, cea mai mare și, din multe puncte de vedere, cea mai prestigioasă universitate a României, cu performanțe deosebite, de nivel european, în varii domenii și cu dinamică a relațiilor internaționale cu trimiteri pe toate continentele. Este universitatea care face din asocierea celor mai buni profesori cu cei mai buni studenți o adevărată comunitate a egalilor, destinată învățăturii și educației, pentru binele Patriei, al Europei, al spiritului uman în ansamblu.

ioan-aurel-pop

Acad. Prof. Univ. Dr. Ioan Aurel Pop

Rectorul Universității Babeș-Bolyai

Dragi boboci,

Bine ați venit în marea familie a UBB. Aici viaţa noastră și de acum înainte, pentru cel puțin 3 ani, și a voastră va fi asemenea unui stup. Nu am putea și nici voi nu veți reuși să vă ridicați singuri fără efortul celor din jur: mai întâi părinţii, apoi prietenii şi nu în cele din urmă dascălii. Câţi dintre noi pot afirma că au reuşit să se împlinească fără niciun sprijin? Am învăţat oare să mergem singuri? E suficient un cuvânt, un gest, un sfat într-un moment de răscruce. Toţi veți avea parte necondiţionat de sprijinul nostru.

ioan-bolovan

Prof. Univ. Dr. Ioan Bolovan

Prorector al Universității Babeș-Bolyai, responsabil relația cu studenții