Bun venit la UBB

Ai devenit student al UBB, acum ești membru al celei mai importante comunități academice din România, o comunitate însoțită de tradiție și excelență,  punctul de început al acesteia se situează în anul 1581, atunci când Ștefan Bathory a înfințat Colegiul Iezuit de la Cluj. După numeroase schimbări de-a lungul istoriei ajungem la ceea ce vedem astăzi, cea mai mare și mai complexă  universitate din România.

Pentru început este bine să știi câteva lucruri despre Universitate, poate te-ai întrebat ce reprezintă Babeș-Bolyai, numele provine de la doi renumiți oameni de știință și anume bacteriologul roman Victor Babeș și matematicianul maghiar Janos-Bolyai. Încă din denumire putem remarca spiritul multicultural al universității, acest spirit  se regăsește la nivelul celor 21 de facultăți, în interiorul cărora regăsim atât linia de studiu autohtonă cât și linile de studiu maghiară și română. Diversitatea confesională este un alt aspect unic în interiorul UBB, aici regăsim singura universitate din Europa care livrează 4 tipuri de formare teologică.

Pentru a cunoaște mai bine ceea ce înseamnă apartenența la UBB și modalitatea în care Universitatea  funcționează, te invităm să rumărești atent ceea ce noi considerăm esențial pentru un student al universității noastre.